Die Bosbokken

Van harte welkom op de teampagina van “Die Bosbokken”!

Het team, met als officiële titel “Rugby Club Hilversum 3”, staat onder vele officieuze namen te boek. Naast de opmerking dat wij “’t Driede” van Hilversum zijn kent de echte rugbyer onder ons het team vooral als “Die Bosbokken”. Wij dragen als 3de team van Rugby Club Hilversum deze geuzennaam die ook wel gebruikt wordt als tweede naam voor het aanduiden van de gehele Rugby Club uit Hilversum.

Deze geuzennaam is ontstaan tijdens de eerste jaren van het bestaan van onze geliefde club. Een van onze oprichters, Cor de Rie, vond “Die Bosbokken” wel passend in vergelijk Zuid-Afrika waar het Nationale team “Die Springbokken” heet. “Die Bosbokken” is dan ook een naam waar wij trots op zijn en die het 3de team dan ook vol van eer en met geweten op de Nederlandse rugbyvelden verdedigt!

“Die Bosbokken” kenmerkt zich vooral door de mix van talent, ervaring, jeugdig enthousiasme en bovenal gezelligheid! Wij spelen rugby uit pure liefde voor de sport; de ene speler om langzaam af te bouwen naar een welverdiend rugbypensioen, de ander om te leren van de ervaring in het team en zichzelf hiermee beter te maken. De band die ons bindt is uiteindelijk de liefde voor het spel, de kameraadschap binnen het team en de club en uiteraard de immer welverdiende 3de helft.

Ben je dus op zoek naar een sport waar hard gewerkt moet worden, discipline van groot belang is, waar je op elkaar moet bouwen om te presteren kom dan eens kijken op de trainingsavonden op donderdag vanaf 20.00 uur. Rugby ervaring is gewenst, maar absoluut niet noodzakelijk!

De resultaten van "Die Bosbokken" kunt u hier vinden.