Traditie

Rugby Club Hilversum werd opgericht in 1954 en heeft haar 60 jarige lustrum dus al gevierd. Natuurlijk hebben zich in de loop der tijden bij ons tradities ontwikkeld waar wij bijzonder trots op zijn. Deze tradities zijn ondertussen uitgegroeid naar nationaal - en in sommige gevallen internationaal - erkende evenementen waar elk jaar weer reikhalzend wordt uitgezien. Een aantal van deze tradities zetten we graag in het zonnetje.

Karel van Spengen Beker

Traditie-Oud-vs-Jong-slide-1966De Karel van Spengen Beker, vernoemd naar onze eerste officiële voorzitter, is een prachtige trofee waar elk jaar sinds in alle vriendschap om gestreden wordt. Wie heeft de overhand, de jeugd of de ervaring? De oud internationals, waarvan velen uit de Hilversumse gelederen, betreden het winterse gras tegen de huidige Nederlandse Rugby Internationals om deze boeiende strijd naar een uitkomst te brengen. Traditioneel gespeeld op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar is deze traditie een publiekslieveling.

Eibert Stoffels Trofee

Eibert Stoffels TrofeeEen andere traditie die op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar plaatsvind is de wedstrijd om de Eibert Stoffels trofee. Het betreft hier een prachtige rugby match tussen de oude gardes van Rugby Club Hilversum en de krasserre oud spelers van AAC. Zoals een het bij rugby wedstrijd betaamt is dit schouwspel een enerverend geheel waarbij de spelers op leeftijd op niets ontziende wijze hun fragiele gezondheid in deze titanenstrijd in de waagschaal stellen om de felbegeerde bokaal voor een jaar te mogen bezitten.